Ordonanta de Urgenta nr. 14, care a abrogat controversata OUG nr. 13 de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala, a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti. In sesizarea depusa se cere suspendarea efectelor OUG nr. 14.

Sesizarea a fost facuta de Luiza Cazanescu, acuzata de complicitate la abuz in serviciu si condamnata in prima instanta la trei ani si doua luni de inchisoare. Demersul a fost facut pe 10 februarie, iar dosarul se afla la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, scrie Digi24.ro.

Luiza Cazanescu a fost trimisa in judecata de DNA, pe 3 decembrie 2010, alaturi de alte cinci persoane, pentru prejudicierea SC Asigurare Reasigurare ARDAF SA - Sucursala Dambovita cu suma totala de 1,85 milioane euro. Luiza Cazanescu era administrator al societatii la momentul comiterii faptelor imputate.

In cazul in care instanta va da castig de cauza persoanei care a cerut „suspendare executare act administrativ OUG 14/2017”, ordonanta ar putea fi anulata, caz in care OUG 13 ramane in vigoare.

O procedura similara - atacarea actului normativ in contencios administrativ - a fost la un pas sa fie parcursa si in cazul OUG 13, la solicitarea procurorului general, Augustin Lazar. Acesta a cerut Curtii de Apel Bucuresti - Sectia de contencios administrativ suspendarea si anularea Ordonantei de Urgenta nr. 13 de modificare a Codurilor penale, cerand totodata instantei sesizarea Curtii Constitutionale.

Ulterior, dupa ce Guvernul Grindeanu a aprobat OUG 14, de abrogare a OUG 13, procurorul general a anuntat ca renunta la procesul impotriva Executivului.

Prin paralelism, putem presupune ca in cererea de suspendare si anulare a OUG 14, Luiza Cazanescu a solicitat si sesizarea Curtii Constitutionale pe acest act normativ.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.