Omul de afaceri Dan Adamescu a incetat din viata in noaptea de luni spre marti, la varsta de 68 de ani.

Anuntul a fost facut de nora sa, Adriana Constantinescu.

Dan Adamescu era internat la un spital privat, in stare foarte grava, potrivit stirileprotv.ro.

Adamescu folosea de mai mult timp un fotoliu rulant pentru a se deplasa, iar in timpul judecarii dosarului sau, a mers de mai multe ori la o clinica de ortopedie.

Dan Adamescu
executa pedeapsa de patru ani si patru luni primita in dosarul in care a fost acuzat ca a mituit doi judecatori pentru pronuntarea unor solutii favorabile in dosare de insolventa ale unor firme ale sale.

Prin aceeasi sentinta au fost condamnati fostii judecatori Mircea Moldovan - la 12 ani si doua luni de inchisoare, Ion Stanciu - la trei ani si patru luni, Elena Roventa - la patru ani si sase luni, Ciprian-Sorin Viziru - la patru ani si patru luni de inchisoare, toti avand pedepse cu executare.

Dan Adamescu a fost gasit vinovat de dare de mita pentru ca le-a dat 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa.

Dan Adamescu mai era cercetat intr-un dosar privind falimentarea Astra Asigurari, in care era acuzat de abuz in serviciu, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu.

Procurorii DNA l-au pus in luna martie pe Dan Adamescu sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 40 de milioane de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.