Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine, intr-un interviu acordat marti AGERPRES, ca nu intentioneaza sa isi dea demisia. Totodata, ea a vorbit si despre imaginile in care apare alaturi de persoane anchetate de DNA, precum Sebastian Ghita.

Laura Codruta Kovesi afirma ca nu are de gand sa demisioneze din fruntea DNA pentru ca "a deranjat inculpatii".

"De ce sa-mi dau demisia? Pentru ca mi-am facut treaba? Pentru ca am deranjat inculpati? Nu imi dau demisia. Am fost numita procuror-sef la DNA ca sa-mi fac treaba. Si treaba DNA e sa investigheze fapte de coruptie la nivel inalt. Asta am facut. Pentru acest lucru sunt platita. Nu am de ce sa imi dau demisia ca am deranjat inculpati", a declarat sefa DNA, intrebata daca intentioneaza sa isi dea demisia ca urmare a recentelor scandaluri.

"Asa, pentru cine intereseaza, poate sa faca un calcul foarte sumar cu averile pe care le au cativa dintre inculpatii investigati de DNA in ultimii doi ani. O sa vedeti ce suma colosala se aduna. Inculpati care-si permit sa plateasca firme pentru intimidare, pentru hartuire, sa plateasca firme pentru lobby ca sa se emita tot felul de rapoarte si de presiuni publice asupra procurorilor si judecatorilor, asupra sistemului judiciar", a adaugat Kovesi.


Laura Codruta Kovesi a vorbit si despre imaginile in care apare alaturi de anumite persoane care au fost sau sunt anchetate de DNA, precizand ca nu a avut niciodata intalniri private cu ele.

"In calitatea mea institutionala, de-a lungul timpului, am fost invitata la anumite evenimente organizate de sefi de institutii, organizate de institutii publice, de ambasade, evenimente publice sau evenimente mai restranse, la care eu am si participat. Am dat curs acestei invitatii pentru ca una din atributiile mele ca sef al DNA este si aceea de a reprezenta institutia. Am participat la evenimente la care am fost invitata in calitatea mea institutionala si la care au participat, de-a lungul timpului, politicieni sau persoane care nu aveau dosare penale la acel moment, ulterior au avut dosare penale in DNA sau la alte institutii. Sigur, la astfel de evenimente, m-am intalnit si cu persoane care erau investigate de catre DNA, mai ales evenimente publice.

Citeste si:
Ciolacu îi amenință pe liberali că își dă demisia
Ciolacu îi amenință pe...

Insa, eu la astfel de evenimente unde sunt invitata, nu pot sa cenzurez lista de invitati. Nu pot sa spun: 'O persoana vine sau nu vine ca eu sunt din DNA si persoana respectiva poate odata va fi investigata de DNA sau este investigata de DNA'. Dar acest lucru, faptul ca am participat la evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutii publice, nu inseamna ca ma face prietena cu acele persoane. Nu inseamna ca, daca este o poza de grup sau o poza facuta la un anumit eveniment, eu sunt prietena cu toate persoanele din acel grup. Eu nu am avut intalniri private cu Sebastian Ghita, nu am mers in concedii cu Sebastian Ghita, nu am mers in excursii cu acesta. Nu am vorbit prin telefon sau prin mail cu acesta. Nu am participat la evenimente private organizate de el. Nu am fost si nu sunt prietena si nici nu voi fi prietena cu acesta", precizeaza sefa DNA.

Citeste si:
Urmărit în România, Sebastian Ghiță se relaxează pe plajă, în Grecia
Urmărit în România, Sebastian...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.