Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori insemnate cantitativ si local viscolite in mai multe judete.

In intervalul 05 ianuarie, ora 22.00– 06 ianuarie, ora 20.00, "aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent", scrie antena3.ro.

Vizate sunt judetele Iasi, Vasliu, Neamt, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Prahova, Arges, Olt, Dolj, Valcea, Gorj, Mehedinti si Sibiu.

Meteorologii anunta ca " va fi viscol in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei unde vantul va avea intensificari cu viteze de 50…70 km/h. In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80…90 km/h, iar zapada va fi spulberata si troienita. La inceputul intervalului pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.