Un cutremur cu magnitudinea 5,4 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, in jurul orei 01.20, in zona Vrancea, la adancimea de 97 kilometri, au declarat pentru News.ro reprezentantii Institutului National pentru Fizica Pamantului.

UPDATE - INFP a revizuit magnitudinea si adancimea seismului: 5,3 in loc de 5,4, respectiv 98 de kilometri in loc de 97.

Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP) a revizuit, miercuri, magnitudinea si adancimea cutremurului produs in zona Vrancea la ora 1.20. Initial, magnitudinea fusese stabilita la 5,2, iar adancimea la 100 de kilometri, insa ulterior INFP a rectificat datele, magnitudinea fiind fixata la 5,4, iar adancimea la 97 de kilometri. Reprezentantii INFP au declarat, pentru News.ro, ca, pana la ora transmiterii acestei stiri, cutremurul nu a avut replici.

Potrivit datelor inregistrate, cutremurul, produs la adancimea de 97 de kilometri, a avut magnitudinea 5,4 in zona epicentrala Vrancea. Cele mai apropiate localitati de epicentru sunt Nereju, Paltin si Valea Neagra.

"A fost un cutremur intermediar. Nu a avut nicio replica, dar a avut doua miscari. De obicei, cutremurele intermediare nu dau replici", au declarat reprezentantii INFP pentru News.ro.

Cutremur cu magnitudinea 5,2 grade in zona Vrancea, resimtit si la Bucuresti.

Potrivit datelor inregistrate prin localizarea automata, cutremurul a avut magnitudinea 5,2 in zona epicentrala Vrancea. Initial, a fost raportata adancimea de 100 de kilometri, iar ulterior a fost revizuita la 97,5 kilometri.

Seismul a fost resimtit in Bucuresti si in mai multe orase.

Un cutremur cu magnitudine 5,3 a avut loc in 24 septembrie, la ora 2.11, resimtindu-se si in Bucuresti. Seismul s-a produs in zona Vrancea, la o adancime de 112,3 kilometri.

Cele mai mai puternice cutremure produse in Romania dupa Revolutie sunt cele inregistrate pe 30 si respectiv 31 mai 1990, cu magnitudini de 6,9 si respectiv 6,4.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.