Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a depus, sambata, o coroana de flori, la sicriul fostului lider liberal Radu Campeanu, depus in holul central al Senatului Romaniei, el afirmand ca acesta a reaprins flacara PNL si a liberalismului in Romania dupa 1990 si avea curajul sa creada ca un lider politic trebuie sa dea directia si nu incerca, cum se intampla astazi cu unii lideri politici, sa se puna pe val.

”Traiesc un moment de tristete si regret intrucat Radu Campeanu a fost cel care, impreuna cu ceilalti vechi militanti liberali, a reaprins flacara PNL si a liberalismului in Romania dupa 1990. Am avut privilegiul sa asist la revenirea lui Radu Campeanu din exil si sa-l insotesc impreuna cu colegii mei sa formam o echipa care a repus liberalismul in drepturi in Romania” a spus Calin Popescu Tariceanu, dupa momentul de reculegere de la sicriul lui Radu Campeanu.

Presedintele Senatului a aratat ca ceea ce i se pare cel mai important de subliniat in ceea ce-l priveste pe Radu Campeanu este ”modul in care a demonstrat tuturor ce inseamna sa fii un om care sa traiesti cu forta convingerilor proprii, cu demitate si sa arati ca, dupa atatea suferinte in inchisoare, in domiciliu fortat si in exil, iubirea de tara si de neam nu s-a pierdut”.

”Era un om pentru care patriotismul nu era o vorba-n vant, era un lucru pe care-l traia in fiecare moment si incerca sa-l insufle si celor din jurul lui. Meritul lui nu numai in reconstructia Partidului National Liberal, dar si pentru promovarea ideilor de democratie si libertate este unul incontestabil si as dori sa mai subliniez ca atunci cand aproape o intreaga societate era indoita, daca nu ostila, despre necesitatea apropierii Romaniei de valorile euro-atlantice, el a avut curajul sa vorbeasca raspicat despre acest obiectiv major. Nu este foarte simplu sa te pui contra curentului si sa ai in aceste momente curajul sa depasesti clipe grele prin care a trecut in Romania si sa militezi pentru ceea ce crezi ca este mai bine pentru tara ta. De aceea cred ca si eu si multi romani ii vom purta o vesnica recunostinta”, a mai declarat Tariceanu.

Intrebat cum isi aminteste sedintele de la partid cu Radu Campeanu, Calin Popescu Tariceanu a aratat ca Radu Campeanu conducerea sedintele la partid intr-o ”maniera civilizata” si avea o capacitate deosebita de a-i asculta pe ceilalti si le dadea posibilitatea de a-si exprima ideile”.

”Ca un adevarat conducator, in final avea curajul sa spuna ceea ce gandeste si nu incerca, cum se intampla azi, cu unii lideri politici, sa se puna pe val. Avea curajul sa creada ca un lider politic trebuie sa dea directia”, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Radu Campeanu a fost depus, sambata, la 09.30, in holul central al Senatului Romaniei, unde va sta pana la ora 13.00, pentru ca prieteni, oameni politici si cetateni sa poata depune un ultim omagiu pentru seniorul liberal, scrie News.ro.

Citeste si:
Detalii despre procesiunea funerară care însoțește sicriul Reginei...
Detalii despre procesiunea...

Dupa ora 13.00, sicriul va fi dus la Cimitirul Bellu. Inmormanarea primului presedinte al PNL de dupa 1990 va avea loc duminica, incepand cu ora 12. In cadrul ceremoniei, vor sustine discursuri Calin Popescu Tariceanu, Alina Gorghiu si Dinu Zamfirescu.

Fostul lider liberal Radu Campeanu a incetat din viata miercuri, la varsta de 94 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.