Asociatia "Romania fara ei" din Capitala anunta, pe pagina de Facebook, ca va organiza un protest, vineri seara, in care va cere demisia autoritatilor ce au luat decizia de a impusca, miercuri dimineata, un urs care a fost vazut in oras.

"In numele ursuletului ucis cerem autoritatilor sa isi dea demisia. Cerem procuraturii sa se autosesizeze pentru crima, comisa impotriva unui animal nevinovat, protejat. In 5 ani in Sibiu s-au comis 3 astfel de crime si nu s-a facut nimic. Ursuletul este vinovat in ochii vostri pentru ca nu a putut sa se tranchilizeze singur. Sibienii cu constiinta civica haideti sa cerem demisia in masa a autoritatilor din Sibiu pentru modul in care a 3-a oara au gestionat situatia. Cerem dreptate in numele vietatilor ucise", se arata in apelul postat pe Facebook, potrivit stirileprotv.ro.

Pana vineri, la Sibiu, va fi iluminata in rosu fatada Teatrului pentru Copii si Tineret ''Gong'', in amintirea ursului ucis miercuri.

Presa internationala a scris despre despre acest subiect

Associated Press scrie că prezenţa ursului brun pe străzile din localitatea transilvăneană a fost semnalată de către locuitori încă de la primele ore ale dimineţii. Jurnaliştii atrag atenţia că incidentul a avut loc într-un oraşul extrem de popular printre turiştii străini, scrie news.ro.

Ursul brun a urcat pe un acoperiş din centrul oraşului, în timp ce autorităţile şi locuitorii s-au adunat în apropierea clădirii.

Un purtător de cuvânt al poliţiei sibiene a explicat că ursul s-a blocat în curtea unei fabrici din centrul oraşului, iar autorităţile nu au încercat să-l doboare folosind un tranchilizant şi au decis să-l ucidă.

Ştirea despre uciderea ursului brun de către autorităţile române a fost preluată şi de către Fox News, New Zealand Herald şi Le Dauphine.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.