Atunci cand vine vorba despre protejarea copiilor, parintii pot deveni exigenti si le pot refuza bucuria copiilor de a avea un animal de companie cu care sa se joace si sa impartaseasca experiente.Insa, nu degeaba se spune ca animale precum cainii, supranumiti si zeii veseliei, au fost creati pentru copii. Iata care sunt cele mai bune alegeri pe care le puteti face.

Precum a fost deja specificat, cainele este un animal tocmai potrivit pentru copii, mai ales pentru a-i ajuta sa-si canalizeze energia intr-un mod pozitiv: decat sa faca nazbatii, sau mai rau sa stea toata ziua in fata calculatorului, mai bine ofera-i micutului tau sansa sa iasa afara si sa aerge cu un tovaras de joaca pe masura.

In ceea ce priveste pisicile, acestea sunt preferate in special de fetite. Pana la urma cine nu-si doreste sa tina in brate un ghemotoc de blana moale si pufoasa?

Pestisorii de acvariu sau broastele testoase constituie o alegere inspirata, mai ales daca cei mici sunt la primul animal de companie, scrie sfatulparintilor.ro.

In cazul in care nu sunteti pregatiti pentru un caine sau o pisica, puteti opta pentru un hamster, care nu necesita chiar atat de multa ingrijire, incat sa nu se poata descurca copilasii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.