Social 7 Aprilie 2016 15:49
Kaufland lanseaza prima retea publica de statii de incarcare rapida pentru masini electrice din Romania, in parteneriat cu compania Renovatio, unitatile urmand sa fie amplasate pe axa Arad-Constanta, in parcarile a noua magazine Kaufland Romania si pe autostrada A2.

Statiile de alimentare Fast Charge vor fi accesibile gratuit utilizatorilor de vehicule electrice, fie ele 100% electrice sau hibride plug-in, a anuntat joi retailerul.

Noile statii vor fi amplasate in parcarile magazinelor Kaufland din Arad, Timisoara, Deva, Sebes, Sibiu, Ramnicu Valcea, Pitesti, Bucuresti si Constanta, precum si pe autostrada A2. Primul punct de incarcare din aceasta retea a fost instalat in parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Vacarescu din Capitala.

Kaufland Romania a achizitionat, cu aceasta ocazie, o flota de 18 masini 100% electrice. Trei dintre aceste masini vor fi donate ONG-urilor partenere, restul urmand sa fie folosite de angajati. Statiile de incarcare sunt amenajate de compania Renovatio, informeaza MEDIAFAX.

Anul trecut, romanii au achizitionat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu fata de numarul vehiculelor de acest tip vandute in 2014, iar in primele doua luni ale acestui an, au fost inmatriculate 74 de automobile noi hibride si electrice, cu 90% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut., se mai arata in comunicatul Kaufland.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.