Social 8 Martie 2016 15:03
Un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) arata ca sase din zece romani sarbatoresc Ziua Femeii iar opt din zece intervievati obisnuiesc sa ofere cadouri cu ocazia zilei de 8 Martie.

Datele studiului arata "proportia celor care declara ca sarbatoresc aceasta zi este mai mare in randul barbatilor, a celor cu studii superioare si a celor cu varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani" si ca principalul mod de a sarbatori Ziua Femeii pentru 38% dintre participantii la studiu este iesitul in oras, in timp ce aproape un sfert dintre intervievati mentioneaza ca sarbatoresc 8 Martie acasa, cu familia (24%), ceilalti sarbatorind oferind cadouri.

"Preferintele femeilor in ceea ce priveste cadourile primite cu ocazia zilei de 8 Martie corespund, in mare, cu ceea ce primesc deja; ele isi doresc sa le fie oferite flori, bijuterii, parfumuri, obiecte vestimentare, cosmetice", mai arata studiul, insa cele mai frecvente sunt florile iar cele care le primesc cel mai frecvent de Ziua Femeii sunt sotiile/ iubitele si mamele.

De asemenea, datele arata ca opt din zece respondenti cred ca este nevoie de o zi speciala pentru a sarbatori femeile iar despre faptul ca incepand din 2016 a fost instituita oficial si Ziua Barbatului au auzit 79% dintre cei intervievati, scrie MEDIAFAX.

Potrivit studiului, principalele calitati ale femeilor sunt frumusetea, blandetea, tandretea, gingasia si delicatetea iar defecte principalele, defecte mentionate de cei intervievati sunt faptul ca sunt guralive, ca barfesc si ca sunt cicalitoare.

In ceea ce ii priveste pe barbati, datele arate ca principalele calitati sunt realismul, harnicia, puterea de munca, siguranta, stapanirea de sine si respectul fata de femei pe cand alcoolismul, infidelitatea si orgoliul sunt mentionate ca principalele defecte ale acestora.

In cazul disputelor in cuplu, o treime dintre respondentii care sunt casatoriti sau traiesc in uniune consensuala declara ca femeia este cea care are ultimul cuvant, iar aproximativ un sfert mentioneaza ca barbatul este cel care are ultimul cuvant.

"Majoritatea respondentilor la acest studiu sunt multumiti de viata lor de familie, de viata de cuplu, de cea sociala si de cea profesionala. Satisfactia cea mai ridicata este exprimata cu privire la viata de familie, iar procentul cel mai ridicat al nemultumirilor e exprimat in privinta vietii sociale", se arata in studiu.

Studiul ”Ziua Femeii – perceptii si reprezentari” a fost realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie – IRES, in perioada 1-2 martie 2016, pe un esantion total de 1.515 de subiecti cu varsta de peste 18 ani.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.