Hackerul "Guccifer" nu intentioneaza sa conteste extradarea din Romania in Statele Unite.

Hackerul roman Marcel Lazar Lehel, cunoscut sub pseudonimul "Guccifer" si acuzat de accesarea emailului privat al fostului secretar de Stat american Hillary Clinton, a declarat ca nu va contesta extradarea din Romania in Statele Unite. Marcel Lehel Lazar, in varsta de 43 de ani, urmeaza sa fie audiat in vederea extradarii pe 17 februarie, in Romania, unde ispaseste o pedeapsa cu inchisoarea.

Intr-un interviu telefonic acordat din inchisoare publicatiei The Smoking Gun, hackerul roman a declarat ca nu va contesta extradarea in Statele Unite. "Guccifer" este acuzat ca a accesat ilegal, in perioada 2012-2014, conturile de email ale unor personalitati americane, inclusiv membri ai familei Bush, fostul secretar de Stat Colin Powell si Sidney Blumenthal, un apropiat al familiei Clinton.

In 2014, Marcel Lazar Lehel a fost condamnat in Romania la sapte ani de inchisoare cu executare pentru ca a spart conturile de email ale directorului SRI George Maior, ale europarlamentarului Corina Cretu si ale unor vedete. Statele Unite cer extradarea cetateanului roman, iar Lazar se asteapta sa fie transferat in SUA in cateva luni. Romanul va fi judecat in statul Virginia pentru frauda, obstructionarea justitiei, activitati cibernetice ilegale si furt de identitate, informeaza MEDIAFAX.

Vezi un interviu cu hackerul roman Marcel Lazar Lehel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.