Social 10 August 2015 18:14
Un medic ortoped de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov a fost retinut, luni, pentru 24 de ore, dupa ce a fost prins in flagrant primind 900 de lei de la un investigator sub acoperire in schimbul unei interventii chirurgicale, iar un medic anestezist a fost prins luand mita 200 lei.

Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov a anuntat, intr-un comunicat, ca luni s-a organizat prinderea in flagrant a dr. Marius Nica, medic ortoped in cadrul Sectiei de Ortopedie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, imediat dupa ce acesta a primit suma de 900 de lei de la un investigator autorizat de procuror, "in legatura cu indeplinirea indatoririlor sale de serviciu respectiv pentru a practica o interventie chirurgicala, ca urmare a pretinderii anterioare a acestei sume de bani", transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, la datele de 16 si 20 iulie, medicul brasovean a pretins de la un alt investigator autorizat in cauza suma de 1.000 lei pentru a practica o interventie chirurgicala investigatorului desemnat. Din sumele de bani pretinse fiecarui investigator, medicul spunea ca 150-200 lei vor reveni medicilor anestezisti promitand ca ii va determina pe acestia sa-si indeplineasca indatoririle de serviciu in cadrul operatiilor chirurgicale asupra investigatorilor autorizati in cauza.

"Urmare promisiunilor facute, la data de 10 august 2015, suspecta Stoica Mariana, medic anestezist in cadrul aceluiasi spital, a primit de la unul dintre investigatorii autorizati suma de 200 lei, in legatura cu indeplinirea indatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a practica interventia chirurgicala stabilita pentru dimineata acestei zile", se arata in comunicatul procurorilor.

In prezent, medicul Marius Nica este cercetat pentru doua infractiuni de luare de mita si respectiv trafic de influenta, iar Mariana Stoica pentru o infractiune de luare de mita. Marius Nica a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie formulata propunere de arestare preventiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.