Social 25 Iulie 2015 10:14
Presedintele Consiliului Judetean Arad, liberalul Nicolae Iotcu, prins in flagrant cand primea 10.000 de euro mita de la un om de afaceri, a fost retinut, vineri seara, pe 24 de ore,pentru trafic de influenta, de catre procurorii anticoruptie, dupa ce a fost audiat aproape cinci ore la DNA Timisoara.

Potrivit procurorilor, presedintele Consiliului Judetean Arad a fost audiat, vineri, aproape cinci ore, la sediul DNA Timisoara, la finalul audierilor fiind emisa pe numele sau ordonanta de retinere pentru 24 de ore pentru trafic de influenta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nicolae Iotcu urmeaza sa fie introdus in arestul Politiei Judetene Timis, iar in cursul zilei de de sambata el va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Iotcu (PNL), prins in flagrant cand primea 10.000 de euro mita de la un om de afaceri, a fost ridicat, vineri dupa-amiaza, de la locuinta sa din comuna Vladimirescu, unde au avut loc perchezitii, si a fost dus la DNA Timisoara pentru a fi audiat, la intrarea in sediul institutiei el refuzand sa faca declaratii de presa. Nicoae Iotcu a fost insotit de mai multi avocati, intre care si Gheorghita Mateut.

Potrivit unor surse judiciare, flagrantul a fost organizat in fata locuintei lui Iotcu din localitatea Vladimirescu, iar banii i-ar fi fost dati sefului CJ pentru un contract de lucrari la Spitalul Judetean de Urgenta Arad.

Procurorii DNA Timisoara au facut perchezitii, vineri, la biroul lui Iotcu de la CJ Arad si la locuinta acestuia Sursele citate au precizat ca Nicolae Iotcu este acuzat de trafic de influenta, intrucat si-ar fi exercitat influenta in cadrul procedurii organizate la Consiliul Judetean Arad pentru atribuirea unui contract privind dotarea Spitalului Judetean de Urgenta unei asocieri de doua firme.

"Si-a exercitat influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judetean Arad pentru atribuirea, in anul 2014, a contractului de achizitie publica privind «Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad», pentru ca acest contract sa fie castigat de asocierea in participatiune a doua firme, ceea ce s-a si intamplat, deoarece caietul de sarcini a fost intocmit in favoarea acestora", sustineau sursele citate.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Valoarea contractului a fost estimata la peste 1.600.000 de euro.

Sursele citate aratau ca, in 22 iulie, Iotcu a primit, printr-un intermediar, suma de 35.000 de lei, iar vineri a primit inca 10.000 de euro de la reprezentantul uneia dintre firmele care au castigat procedura privind contractul de achizitie de la SJU Arad. Conform surselor citate, seful CJ Arad ar fi urmat sa mai primeasca, in august, 20.000 de euro de la reprezentantul celeilalte firme.

Tot vineri, senatorul PNL Cristian Bodea a declarat ca presedintele CJ Arad Nicolae Iotcu va fi suspendat automat din PNL, potrivit statutului partidului. Nicolae Iotcu este presedinte al Consiliului Judetean Arad din anul 2008. Anterior, in perioada 2004-2008, el a fost senator din partea PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.