Radu Boroianu, vicepresedinte al Partidului Liberal Reformator, a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX ca se afla in negocieri pentru preluarea sefiei Institutului Cultural Roman (ICR), subliniind ca lucrurile nu sunt sigure.

"Mi-ar placea sa pot face declaratii atunci cand lucrurile sunt sigure, deocamdata, ele sunt la nivelul la care il vedeti dumneavoastra si nu imi face placere sa spun nici alba, nici neagra", a declarat Radu Boroianu pentru MEDIAFAX. Radu Boroianu a spus ca "este unul dintre administratorii culturali cunoscuti in Romania". "Sigur ca numele meu a fost vehiculat, dar sunt proceduri care sunt complicate. Intai sa vedem daca se formalizeaza macar", a completat acesta. Intrebat de MEDIAFAX daca se afla in negocieri pentru propunerea de presedinte al ICR, Boroianu a declarat: "Da. Poate sunt mai multi, habar n-am. Nu imi place sa vorbesc pe presupuneri".

Lilian Zamfiroiu si-a dat demisia din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), aceasta fiind inregistrata vineri la cabinetul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. "Prin urmare, consider ca misiunea pe care mi-a incredintat-o Senatul Romaniei la 25 iunie 2013 poate sa ia sfarsit acum, eu urmand a ma intoarce la cariera diplomatica si fiind pregatit sa fac fata unor noi provocari profesionale", se arata in cererea de demisie a lui Lilian Zamfiroiu. In legatura cu specificul activitatii desfasurate de Institutul Cultural Roman pe parcursul celor aproape doi ani de mandat al sau la conducerea institutiei, Lilian Zamfiroiu apreciaza ca acesta s-a caracterizat ca "o tranzitie spre normalitate, cu suisuri si coborasuri, asa cum este si viata insasi".

"Normalitatea si excelenta sunt obiective firesti intr-un parcurs managerial serios, insa lungimea drumului de la una la cealalta depinde in mod direct de resursele alocate. Imi doresc din tot sufletul ca, sub conducerea viitorului presedinte, Institutul Cultural Roman sa poata atinge excelenta", a spus Lilian Zamfiroiu, la despartirea de personalul din Centrala ICR. Pana la numirea, de Senatul Romaniei, a unui nou presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), interimatul la conducerea institutiei va fi asigurat de Liviu Sebastian Jicman, vicepresedinte ICR.

Demisia lui Lilian Zamfiroiu a fost inregistrata, vineri, la cabinetul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, deoarece ICR este o institutie aflata in subordinea Senatului Romaniei. Demisia va fi efectiva in momentul publicarii sale in Monitorul Oficial.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.