Ministrul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la iesirea de la instanta suprema, ca isi sustine in continuare cu tarie nevinovatia in dosarul Referendumului, mentionand ca a fost "destul de afectat", dupa ce a vazut oameni batrani, dar si tinere printre inculpati.

"Sustin cu tarie nevinovatia mea. Am spus ca acuzatiile aduse pleaca de la o premisa profund gresita, ceea ce ar putea avea consecinte, in sensul ca nu va mai avea nimeni curaj sa organizeze campanii electorale, iar unii cetateni ar putea intelege ca dreptul la vot este o infractiune si nu vor mai vrea sa voteze", a declarat Dragnea. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a mai spus ca, dupa aproape trei ani de proces, nu mai are emotii, dar a fost "destul de afectat" sa-i vada pe ceilalti inculpati, printre care oameni batrani, dar si tinere. "Sunt destul de afectat dupa ce am vazut toti inculpatii acolo in sala, oameni batrani, fete tinere, fete care au inceput sa planga, o fata insarcinata, iar asta m-a afectat cel mai mult", a spus Dragnea.

El a mai spus ca atat el, cat si avocatul sau sunt suprinsi de noua acuzatie a DNA potrivit careia ar fi vorbit cu martori si le-ar fi spus ce sa declare."Am ramas surprins si eu, si avocatul meu, nu numai de faptul ca in fata unei instante, la Curtea Suprema, cineva isi da cu parerea facand asemenea afirmatii pur si simplu", a declarat Dragnea. Intrebat ce isi reproseaza in legatura cu acest proces, Dragnea a raspuns ca "nu poti sa-ti reprosezi faptul ca existi sau faptul ca faci parte dintr-un partid politic sau faptul ca ai fost parte dintr-o echipa mare de la PSD, PNL, PC, care impreuna cu aproape 7,4 milioane de romani au votat la referendum".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a ramas miercuri in pronuntare in dosarul Referendumului, in care Liviu Dragnea este judecat pentru fapte de coruptie, si a stabilit sa ia o decizie, pe fond, in 6 mai. Judecatorii instantei supreme au ascultat miercuri pledoariile acuzarii si apararii, dar si ultimul cuvant al tuturor inculpatilor in dosarul Referendumul, in care este judecat pentru fapte de coruptie si ministrul Dezvoltarii si Administratiei Liviu Dragnea.

Dupa ce procurorul a cerut condamnarea acestuia la o pedeapsa cu executare, fara a mentiona si cuantumul pedepsei, avocatul lui Liviu Dragnea le-a spus judecatorilor ca DNA trebuia sa dovedeasca ca clientul sau a cunoscut caracterul necuvenit al votului. "Chiar DNA decide ca inculpatul nu a savarsit vreo actiune de determinare la legea electorala. Nu suntem de acord cu aceasta argumentare, daca am fi de acord am goli de continut procesul electoral, in acest dosar nu am gasit macar o proba care sa arate ca o persoana a fost constransa sa vina la vot", a spus avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazar.

Citeste si:
Olaf Scholz: „Referendumurile nu vor schimba poziția Germaniei...
Olaf Scholz: „Referendumurile...

Conform MEDIAFAX, in ultimul cuvant in fata judecatorilor Liviu Dragnea a declarat ca, in opinia sa, acuzatiile care i-au fost aduse "pleaca de la o premisa gresita si periculoasa pentru Romania". "Nimeni nu va mai indrazni sa cheme cetatenii la vot, in vreme ce aceasta prezenta la vot reprezinta un folos pentru democratie. Sustin nevinovatia, am credinta ca actiunile mele au respectat legile tarii, am adus argumente si probe pentru a fi achitat", a spus Dragnea.

Procurorii anticoruptie au cerut miercuri la ICCJ condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul Referendumului la o pedeapsa cu executare, sustinand ca martorii propusi de apararea lui Dragnea au vorbit inainte de audieri cu acesta pentru a-si pune in acord declaratiile.

Pe de alta parte, Liviu Dragnea a spus, cand a ajuns la instanta suprema, ca nu a gasit in rechizitoriul procurorilor nicio proba pentru faptele pentru care este judecat."Sper sa fiu achitat, pentru ca n-am gasit in rechizitoriu vreo proba prin care sa se dovedeasca ca as fi facut faptele pentru care am fost trimis in judecata", a afirmat Liviu Dragnea.

Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie 2013 dosarul "Frauda la referendum", in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a inceput in 15 noiembrie. Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citeste si:
Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinței prin care a fost...
Traian Băsescu a cerut...

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.