Camera Deputatilor a decis, miercuri, ca 10 Mai sa fie zi de sarbatoare nationala, fiind ziua care marcheaza trei momente istorice - inceputul domniei lui Carol I, Independenta de stat si incoronarea primului rege al tarii.

Deputatii au adoptat cu, 294 de voturi "pentru", unul "impotriva" si sase abtineri, un proiect de lege in acest sens, initiat de senatorul PNL Puiu Hasotti. Proiectul prevede ca Parlamentul, Presedintele Romaniei, Guvernul, celelate autoritati centrale organizeaza manifestari cu prilejul sarbatoririi acestei zile in limita alocatiilor bugetare prevazute, relateaza MEDIAFAX.

Liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a spus ca sunt momente in istoria unei tari care sunt dincolo de patimi politice, iar acesta este unul dintre ele. Deputatul PNL Gigel Stirbu a spus ca este poate un arc peste toate dezbaterile politice intre partidele parlamentare. "Romania este singurul stat din UE care si-a capatat statutul de stat independent si nu si-l serbeaza. Vot istoric al acestei institutii. Votul dumneavostra arata ca sunteti adevarati romani, patrioti, fii ai acestei natii", a spus Stirbu.

Proiectul a fost respins de Senat, insa a fost adoptat de Camera Deputatilor, care este for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.