Social 9 Aprilie 2015 17:34
O proportie de 61 la suta dintre persoanele din mediul urban din Romania, care s-au declarat interesate de sport, au practicat alergarea in ultimul an, se arata intr-un studiu realizat de Quantix, remis agentiei MEDIAFAX.

Conform studiului "Running in Romania", care va fi lansat in prima jumatate a lunii mai de Quantix Marketing Consulting, 31 la suta dintre repondenti si-au luat mult mai in serios rolul de practicant de sport anul trecut, fiind mult mai activi decat in 2013. De asemenea, mai mult de jumatate dintre ei intentioneaza sa isi aloce mai mult timp pentru sport in viitor.

Dintre cei care practica alergarea, o frecventa mai ridicata, de cel putin 2-3 ori pe luna, se regaseste la aproximativ 66 la suta. 38 la suta dintre acestia au mai putin de un an "vechime", iar aproape jumatate dintre femeile care practica alergarea sunt incepatoare. Cei mai multi practicanti de "jogging" alearga singuri, 60 la suta, doar 2 la suta dintre acestia fiind inscrisi intr-un club. Majoritatea femeilor care alearga prefera compania altor persoane. Locurile preferate pentru alergat sunt in aer liber, 61 la suta alearga in parcuri si doar 22 la suta pe banda in salile de sport.

Conform raportului "Sport in Romania, the link between companies, brands and sport" (Sport in Romania, legatura dintre companii, marci si sport), realizat de aceeasi companie, o proportie de 91 la suta dintre persoanele din Romania din mediul urban interesate de sport considera ca acest domeniu este un promotor al imaginii tarii in lume, dar se asteapta la o implicare mai mare a statului. 83 la suta dintre cei care au raspuns intrebarilor considera ca se cheltuie prea putini bani de la bugetul de stat pentru sport, scrie MEDIAFAX.

Studiul a fost realizat online pe un esantion de 882 respondenti din mediul urban si releva faptul ca 89 la suta din populatia urbana cu varsta 18-70 de ani este conectata la sport (practica, citeste sau se uita la sport). Exista insa un segment destul de insemnat, 37,9 la suta care se informeaza, dar nu practica niciun fel de sport.

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Un procent de 90 la suta dintre persoanele conectate la sport considera ca activitatea fizica este corelata cu starea de sanatate a populatiei. De altfel, sanatatea este si principalul argument pentru care parintii isi incurajeaza copiii sa faca sport (84 la suta). Ca varsta, segmentul celor intre 25 si 34 ani include cei mai multi practicanti de sport, in ultimul an inregistrandu-se cresteri in toate categoriile de varsta de peste 25 de ani.

Rapoartele au fost realizate de Quantix Marketing Consulting prin intermediul platformei Sport Insights, care furnizeaza servicii de cercetare si consultanta in domeniul sportului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.