Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat liberarea conditionata a lui Gheorghe Copos, magistratii Judecatoriei Sectorului 5 urmand sa analizeze in 11 februarie daca acesta va fi eliberat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa.

Gheorghe Copos intrunea conditiile de liberare conditionata, astfel ca la nivelul Penitenciarului Rahova a fost intrunita o comisie care a analizat posibilitatea ca fostul actionar majoritar al Rapidului sa iasa din inchisoare. Un judecator de supraveghere a pedepselor privative de libertate a stabilit, in urma analizarii documentelor, ca Gheorghe Copos poate fi liberat conditionat. Raportul comisiei a fost trimis Judecatoriei Sectorului 5, instanta care va decide daca Gheorghe Copos poate sau nu sa fie eliberat. Indiferent de decizia magistratilor de la Judecatoria Sectorului 5, hotararea va putea fi contestata, sentinta definitiva in acest caz urmand sa fie data de Tribunalul Bucuresti.

Gheorghe Copos are de executat patru ani de inchisoare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis sa nu fie aplicat un spor de pedeapsa, in urma contopirii condamnarilor primite in dosarele Loteria I si cel privind transferurile de jucatori. In 25 august 2014, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I. In momentul in care a primit aceasta pedeapsa, Copos se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani si opt luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori.

In primul dintre dosare, Copos era acuzat ca a facut afaceri "profitabile" cu Loteria Romana, in urma carora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu si-a platit obligatiile fiscale, el ascunzand faptul ca detine 38 de spatii comerciale, prin asa-zisa vanzare a acestora catre Compania Nationala Loteria Romana, scrie MEDIAFAX.

In cel de-al doilea dintre dosarele in care Copos a fost condamnat la inchisoare cu executare, in 4 martie, el s-a dovedit a fi vinovat ca s-a implicat in efectuarea de tranzactii ilegale in cazul transferurilor unor fotbalisti catre cluburi din strainatate. Alaturi de ceilalti oameni de fotbal implicati in acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

Citeste si:
Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română
Darius Vâlcov a fost dat în...

Copos mai are un dosar - Loteria II - in care este judecat pentru manipularea pietei de capital, spalare de bani, fals in inscrisuri si folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea, pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera. Cauza este la judecata in fond la Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.