Inspectia Muncii si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala vor fi desfiintate, iar in locul acestora va fi formata, prin comasare, o structura unica, denumita Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala, in subordinea Ministerului Muncii, a decis Guvernul.

Urmare a acestei decizii, in subordinea noii agentii vor fi create, la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti, directii judetene de munca si securitate sociala, conform ordonantei de urgenta privind noua configuratie a Guvernului.

Agentia va fi condusa de un secretar de stat numit de premier la propunerea ministrului Muncii si va prelua personalul celor doua structuri comasate, dar cu incadrarea in numarul maxim de posturi, scrie MEDIAFAX.

Guvernul mai decis infiintarea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, prin preluarea activitatii in domeniu de la Ministerul Muncii, care va fi condusa tot de un secretar de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.