Cea mai scazuta temperatura din tara, -10 grade Celsius, s-a inregistrat, miercuri dimineata, la Miercurea Ciuc si la Toplita, in judetul Harghita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meteorologii spun ca temperatura a coborat continuu, cu cate un grad Celsius, inca din cursul serii de marti, pana miercuri la ora 6.30, cand la statia meteo de la Toplita a fost masurata valoarea termica de -10 grade Celsius, care s-a mentionut timp de o ora. Aceeasi temperatura s-a inregistrat si in municipiul resedinta al judetului, Miercurea Ciuc, la ora 7.30.

Meteotrologul Ovidiu Campean de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a precizat ca aceasta valoare termica este cea mai scazuta din tara, in acest sezon, exceptand zonele inalte, nelocuite.

Minima absoluta a lunii noiembrie in judetul Harghita, de - 27,5 grade Celsius, a fost consemnata in anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maxima absoluta, de 21,9 grade Celsius, a fost masurata in data de 5 noiembrie 2013, in aceeasi localitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.