reprezentanti ai DNA fac, luni dimineata, perchezitii la sediul Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, surse din cadrul institutiei spunand ca ar fi verificate birourile inspectorului sef, al adjunctului si al sefului Politiei Rutiere din judet.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Cluj fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni de savarsire, in cursul acestui an, a unor infractiuni de coruptie si asimilate infractiunilor de coruptie.

Astfel, "ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 12 locatii situate in localitati din judetul Bistrita-Nasaud si in municipiul Bistrita, intre care trei sedii ale unor institutii, restul fiind sedii de societati comerciale si domicilii ale unor persoane fizice", se arata in comunicat, scrie MEDIAFAX.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Departamentului de Informatii si Protectie Interna si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, Virginia Rosca, perchezitiile DNA la sediul institutiei au inceput luni dimineata. "Nu stiu cine e vizat de aceste perchezitii. Tot ce pot spune este ca, la ora 8.00, cand am sosit eu la serviciu, erau aici. Institutia da tot concursul pentru ca procurorii sa-si faca ancheta", a declarat Virginia Rosca.

Conform unor surse din institutie, ar fi perchezitionate birourile inspectorului sef, comisarul sef Ovidiu Muresan, al adjunctului sau, Ciprian Buta, dar si al sefului Politiei Rutiere Bistrita-Nasaud, comisarul sef Roberto Hasnas. De asemenea, perchezitii ar avea loc si la locuintele acestora.
Seful Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, comisarul sef Ovidiu Muresan, nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.