Cea de-a XXI-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura va avea loc in perioada 19 - 23 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, se arata pe site-ul evenimentului.

Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura este de foarte multi ani un reper, atat pentru specialistii din bransa, cat si pentru publicul larg. Cel mai important si mai longeviv eveniment expozitional dedicat cartii din Romania, Gaudeamus are un loc bine definit in calendarul cultural si in constiinta publicului, dovada stand cei peste 100.000 de vizitatori care ii trec pragul in fiecare an.

Organizat de Radio Romania din 1994, Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura se desfasoara anual, in Pavilionul Central Romexpo, reunind, intr-un spatiu expozitional de aproximativ 14.000 de metri patrati, oferta a peste 400 de edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational, asociatii profesionale, librarii si biblioteci, scrie MEDIAFAX.

In toamna fiecarui an, Targul International Gaudeamus devine centrul pietei editoriale si al vietii culturale din Romania. Deopotriva expozitie de carte si cafenea literara, targul propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare editie, intr-o atmosfera prietenoasa si destinsa a intalnirii cu lumea vie a culturii tiparite.

Targul isi deschide anual portile expozantilor si vizitatorilor din strainatate, oferind cadrul ideal de intalnire intre personalitatile straine invitate si public, dar si intre specialistii din industria cartii, autori, editori, traducatori, ilustratori de carte, agenti si critici literari.

Invitatul de onoare al Targului Gaudeamus din 2013 a fost grupul tarilor nordice reprezentat de Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia si Suedia. Cele cinci tari nordice au participat la Gaudeamus 2013 sub sloganul "Cool Nordic Bucuresti". Astfel, pasionatii de literatura au avut ocazia sa ii intalneasca pe scriitoarea islandeza Yrsa Sigudardottir, autorii suedezi Jan Wallentin, Anders Roslund si Borge Hellström, danezii Anders Rønnow Klarlund si Jacob Weinreich, care semneaza sub pseudonimul A. J. Kazinski, si finlandezii Salla Simukka si Antti Tuomainen, cartile celor opt invitati fiind publicate la editura Trei, precum si pe autoarea norvegiana Kjersti Annesdatter Skomsvold, ale carei volume sunt publicate la editura All.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

Programul de vizitare al targului este zilnic intre orele 10.00 si 20.00. Accesul general al vizitatorilor in incinta targului va fi permis pe baza biletelor de intrare, in valoare de 5 lei, si a abonamentelor, in valoare de 10 lei (valabile pentru intreaga perioada a targului).
Copiii cu varste sub 7 ani, elevii, studentii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori si jurnalistii au intrarea libera, pe baza documentelor specifice vizate la zi (carnet de elev/student, legitimatie de membru/serviciu, talon de pensie).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.