"Arca lui Noe" este un proiect ambitios care propune solutii concrete de protejare eficienta a mediului. Acesta campanie are ca scop sensibilizarea clasei politice si opiniei publice privind protejarea animalelor salbatice din Romania, precum rasii, cerbii si ursii.

Proiectul este initiat de Silviu Matei, fotoreporter la Mediafax Group si absolvent de cursuri de fotojurnalism si wildlife la Westwood College, SUA, Costas Dumitrescu, absolvent de regie si fotograf profesionist, Silviu Petrovan, PhD in biologie la Universitatea Hull, Marea Britanie, Cristian Lascu, speolog si jurnalist la revista National Geographic Romania, si Marian Balasoiu, absolvent de medicina si manager al proiectului "Arca lui Noe".

"Biodiversitatea Romaniei, culminand cu specii remarcabile care supravietuiesc in padurile Carpatilor si in Delta Dunarii, reprezinta un patrimoniu valoros al tarii noastre, un motiv de mandrie nationala, un rezervor de gene puternice pentru fauna europeana, o atractie turistica. Modificarea rapida a mediului geografic si ignorarea principiilor dezvoltarii durabile risca sa afecteze grav animalele salbatice prin distrugerea habitatelor, prin vanatoare si braconaj", spune Cristian Lascu, editor-at-large la revista National Geographic Romania, unul dintre initiatorii acestui proiect. Potrivit lui Lascu, informarea si implicarea publicului larg si a administratorilor resurselor naturale sunt esentiale pentru a se putea adopta masurile cele mai potrivite in scopul salvarii acestui patrimoniu. "Cu o astfel de misiune a fost lansat in 2012 proiectul Arca lui Noe, cu sprijinul companiei Dr. Reddys si al revistei National Geographic Romania. Cercetatori, biologi, experti in conservare, fotografi pasionati, jurnalisti inteleg sa coopereze pentru a da mesaje concrete, clare, pentru salvarea diferitelor specii amenintate", spune Cristian Lascu.

Au oprit vanatoarea de rasi

"Un instrument util care va servi acestui scop este website-ul www.arcaluinoe.net, pe care il lansam astazi. Desi a functionat sub forma de blog inca de la inceputurile acestui proiect, in ultimul timp a suferit o ampla transformare, devenind o platforma online ce contine informatii si stiri din domeniul conservarii faunei salbatice, semnale de alarma, opinii si semnalari de specialisti, dar si de amatori care doresc sa contribuie la protectia speciilor salbatice din Romania", spune Lascu, citat de MEDIAFAX.

Punctul forte al site-ului este reprezentat de imaginile cu animale, realizate de unii dintre cei mai buni fotografi de wildlife din tara.

Totodata, in cadrul campaniei a fost lansat recent un concurs de fotografie, al carui subiect este "Lupul in salbaticie", cu premii in valoare de 200 de euro, 300 de euro si, respectiv, 500 de euro. Data limita pentru trimiterea fotografiilor este 1 decembrie, premierea urmand sa aiba loc pe 15 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.