Social 29 Iunie 2014 13:13
Militarii au declansat alarma de raid aerian cu rachete la baza din Kandahar, unde premierul Victor Ponta este prezent pentru inceperea procedurilor de retragere a trupelor romanesti, seful Guvernului si ministrii fiind adapostiti rapid intr-un buncar.

Seful Guvernului a fost dus cu o masina blindata in zona adapostita imediat dupa ce in baza militara s-a dat alarma.

La scurt timp dupa ce a ajuns in Afganistan si inainte de a incepe ceremonia de retragere a trupelor, Ponta a fost instruit, de altfel, preventiv, de catre militari asupra procedurilor de adapostire in caz de urgenta, scrie MEDIAFAX.

In buncar au fost dusi rapid si ministrii romani de Aparare si Interne, potrivit celor prezenti in tabara militara.

Ce spune Ponta despre alarma de raid aerian de la baza romaneasca

Alarma a fost ridicata, partial, dupa aproximativ 20 de minute, iar oficialii romani au fost scosi din buncar.

Pana acum, din considerente de securitate, oficialii romani au preferat, de cele mai multe ori, sa-si anunte vizitele in taberele militare din Afganistan dupa plecarea din zona. Prezenta premierului si a celor doi ministri, precum si discursurile acestora cu ocazia retragerii trupelor romanesti au fost relatate mediatic in direct, conform deciziei de organizare a evenimentului.

Citeste si: Trupele romanesti se retrag din Afganistan. Ponta, Oprea si Dusa asista la proceduri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.