Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a spus la prezentarea bilantului activitatii DNA, ca 2013 a fost anul in care presiunile publice la adresa procurorilor au inregistrat "un trend puternic ascendent".

Codruta Kovesi a aratat, in prezentarea bilantului activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, ca in 2013 a fost desemnata o noua echipa manageriala a structurii centrale si au fost numiti noi procurori sefi la nivelul unor structuri teritoriale.

De asemenea, anul trecut a fost modificata semnificativ competenta DNA si au fost adoptate acte normative importante, care au schimbat regimul instrumentelor investigative folosite in anchetele anticoruptie, a spus Kovesi.

"Totodata, a fost anul in care presiunile publice la adresa procurorilor au inregistrat un trend puternic ascendent. Este incurajator insa ca aceasta situatie a determinat o reactie fara precedent a societatii civile si a observatorilor internationali", a adaugat procurorul sef al DNA, citat de MEDIAFAX.

La conferinta in care este prezentat bilantul activitatii Directiei Nationale Anticoruptie participa premierul Victor Ponta, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, adjunctul procurorului general, Codrut Olaru, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Alina Bica, precum si mai multi reprezentanti ai ambasadelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.