Cercetarile din dosarul accidentului din Apuseni vor fi continuate de procurorii militari din PICCJ, dupa ce Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia si-a declinat competenta din cauza ca trebuie audiate persoane din institutii centrale ale statului cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta.

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma probelor stranse de anchetatori, a rezultat ca se impune audierea unor persoane din cadrul unor institutii centrale ale statului, cu atributii in gestionarea situatiei de urgenta generate de producerea unui accident de aviatie civila. Avand in vedere calitatea acestor persoane, competenta ii revine Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia parchetelor militare, explica sursa citata, potrivit MEDIAFAX.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia au incheiat o prima etapa a cercetarilor in cauza privind accidentul aviatic din din muntii Apuseni. Pana acum, sustin reprezentantii PICCJ, a fost facuta cercetarea locului producerii accidentului si au fost ridicate mijloace materiale de proba. De asemenea, au fost audiate persoanele vatamate in accident, persoanele care au participat, in diferite calitati, la operatiunile de salvare, dar si medici de urgenta.

"Au fost audiati 28 de martori din cadrul ISU, SMURD, personal silvic, jandarmi, localnici, precum si cele cinci persoane vatamate", mai precizeaza PICCJ.

Pana in acest moment, procurorii au dispus si efectuarea unor rapoarte medico-legale, fiind solicitate si depuse documentele relevante de la institutiile in cauza.

"Mijloacele materiale de proba ridicate de la locul producerii accidentului (aparatul GPS si statia ELT) au fost predate investigatorilor CIAS, urmand a fi trimise spre examinare la un laborator de specialitate", mai informeaza PICCJ.

Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, in 20 ianuarie, in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba.

In urma accidentului, si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.