Tanara moarta in urma accidentului aviatic de luni avea 23 de ani, era ofiter-student in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti si facea un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni, informeaza MApN.

Conform unui comunicat al MApN remis, marti, agentiei MEDIAFAX, sublocotenentul Aurelia Ion, ofiter-student in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, a decedat luni, in urma accidentului aviatic ce a avut loc in Pasul Ursoaia, judetul Cluj.

Aurelia Ion, in varsta de 23 de ani, efectua un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tanara s-a implicat voluntar in numeroase activitati pe linie medicala, precizeaza MApN.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale transmite condoleante familiei indoliate.

Medicul sef al UPU Cluj, Adela Golea, declara ca tanara a fost gasita in stop-cardio respirator de catre echipajele care au ajuns la fata locului.

Ea a precizat ca fata avea traumatisme craniene, fracturi la membre, la bazin, la coloana cervicala si era in stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade si ca s-a incercat resuscitarea acesteia pe toata durata interventiei de coborare a celorlalte cinci victime, insa manevrele au esuat.

Coordonatorul de transplant Victor Zota a spus ca tanara mai participase la prelevari de organe, facea voluntariat si "era dedicata meseriei cum rar gasesti".

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.