Fostul presedinte al Societatii de Investitii Financiare Oltenia, Dinel Staicu, a fost condamnat, luni, la 11 ani de inchisoare de Judecatoria Sectorului 2, in dosarul deschis de procurorii anticoruptie pentru fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Medias cu peste 11 milioane de euro.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit MEDIAFAX, Staicu a primit aceasta pedeapsa pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Instanta a mai dispus si interdictia ca Staicu sa fie ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, sa ocupe o functie implicand exercitiul autoritatii de stat sau una de conducere a unei persoane juridice pe o perioada de sapte ani.

In acelasi dosar a fost condamnat si Aurel Gabriel Coconea, fost director general al SNTGN Transgaz SA Medias, pentru abuz in serviciu in forma calificata la o pedeapsa de sapte ani inchisoare.

Tot potrivit deciziei luate luni de instanta, fostul director general al SC BDJ SA Craiova, Carmen Ioana Popescu, a fost condamnata pentru savarsirea infractiunii continuate de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata la o pedeapsa de sapte ani inchisoare. In acelasi dosar a fost condamnat cinci ani de inchisoare fostul director economic al SC BDJ SA Craiova, Vlad Rebegea, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si pentru asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Si fostul director general al SC Sironex SA Craiova, Cornel Volintiru, a fost condamnat in dosarul de fraudare a Transgaz Medias. El a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

Fostul director general adjunct al SC Asigurarea Nationala Romana SA, Vasile Banciu, a fost condamnat pentru aceeasi infractiune la cinci ani de inchisoare.

Judecatoria Sectorului 2 a dispus, pentru Iulian si Tudorica Siclitaru, pedepse de cate cinci ani de inchisoare, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

Fostul administrator al SC Delta Telecom SA, Adrian Bogza, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 2 au mai dispus ca toti inculpatii din dosar sa achite Transgaz SA peste 25 de milioane de lei, reprezentand daune materiale.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Dinel Staicu a fost trimis in judecata in noiembrie 2007 in dosarul privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Medias cu peste 11 milioane de euro.

Alaturi de acesta au fost deferiti justitiei Aurel Gabriel Coconea - fost director general al SNTGN Transgaz SA Medias, Cornel Teodor Volintiru - fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu si Vlad Rebega - fosti directori general, respectiv, economic al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu - fost director general adjunct al SC Asigurarea Nationala Romana SA, Adrian Georgel Bogza - fost administrator al SC Delta Telecom SA, precum si Iulian si Tudorica Siclitaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.