In ultima sedinta de Guvern din 2013, doua hoteluri de protocol au fost cedate SRI si Bisericii Ortodoxe Romane de catre RA-APPS, printr-o ordonanta de urgenta tinuta secreta de Guvern la momentul adoptarii, relateaza stirileprotv.ro.

Conform Mediafax, este vorba despre Palatul Olanesti - care a fost cedat Serviciului Roman de Informatii - si de complexul hotelier Bradul din Covasna, care a fost transferat catre Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei.

De asemenea, Vila Covasna a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a fost trecuta in administrarea Ministerului Apararii, condus de Mircea Dusa.

Toate cele trei transferuri care se vor oficializa in 30 de zile au fost facute printr-o ordonanta adoptata in sedinta din 18 decembrie, cea „acoperita” de criza din USL pentru numirea sefului TVR. Astfel, OUG 114/2013 nu a fost mentionata in niciun document public: nici in proiectul ordinii de zi anuntate inaintea sedintei, nici intre cele 5 ordonante de urgenta comunicate ca fiind singurele aprobate.

Cadoul pentru SRI, BOR si MApN a ajuns direct in Monitorul Oficial, in Ajunul Craciunului. Guvernul justifica si „urgenta”: “o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.