Premierul Ponta afirma ca intentia legata de Muzeul Antipa a fost crearea cadrului legal care sa permita extinderea activitatii pe spatii ale Muzeului Taranului si atrageri de fonduri UE prin Ministerul Mediului, precizind insa ca a renuntat la idee pentru a evita noi neintelegeri si scandaluri.

El a sustinut ca i-a explicat acest plan si presedintelui Traian Basescu, care a inteles avantajele pentru dezvoltarea Muzeului Antipa.

"M-a intrebat ca de ce nu am spus asa de la inceput. Eu l-am intrebat de ce se apuca sa comenteze fara sa ma intrebe pentru a intelege exact despre ce e vorba", a relatat Ponta la Romania TV.

Premierul a explicat ca nu era vorba despre desfiintarea Muzeului Antipa, ci de mai mult spatiu pentru desfasurarea activitatii si posibilitatea de a beneficia de fonduri comunitare prin intermediul Ministerului Mediului, dar ca a renuntat la aceasta idee pentru a nu genera noi neintelegeri si scandaluri politice.

Ponta a mai adaugat ca, probabil, dupa ce disputele politice vor inceta, directorii celor doua muzee se vor intalni si vor discuta mai bine aceasta varianta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.