Conducerea Oltchim Ramnicu Valcea a anuntat, luni, ca va achita, in luna decembrie, drepturile salariale ale angajatilor combinatului, suma totala aferenta fiind de peste 5,6 milioane de lei, reprezentand tichete de masa si salarii pentru lunile septembrie si octombrie.

Potrivit unui comunicat de presa al Oltchim, in luna decembrie angajatii combinatului vor primi drepturi salariale nete de 5.670.271 lei, reprezentand tichete de masa aferente lunii septembrie, in valoare de 354.374 lei, avansul pe luna septembrie, de 1.885.718 lei, tichete de masa pe luna octombrie, de 425.173 lei si lichidarea pe luna septembrie, in valoare de 3.005.006 lei.

"La acestea se vor adauga sumele acordate pentru copiii angajatilor, cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani, conform prevederilor contractului colectiv de munca, in valoare de 132.960 lei, care se vor acorda pana in 20 decembrie. Avem speranta ca in continuare o sa beneficiem de sprijin si intelegere din partea salariatilor astfel iincat activitatea de reorganizare a societatii sa se finalizeze cu succes la inceputul anului 2014", se mai arata in comunicatul Oltchim, transmite MEDIAFAX.

Conducerea combinatului precizeaza ca a fost luata decizia platii drepturilor salariale "cunoscand sezonalitatea vanzarilor din perioada decembrie - februarie".

Aproximativ o suta de salariati ai Oltchim din Ramnicu Valcea au declansat, luni, un protest spontan, oamenii iesind in curtea combinatului si cerand salariile restante pe doua luni si jumatate si schimbarea directorilor despre care afirma ca sunt "pusi politic in functii".

Ulterior, 90 dintre salariati s-au retras in sectii, in timp ce zece dintre angajati au anuntat ca nu renunta la protest si intra in greva foamei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.