Prapastia dintre barbati si femei s-a ingustat putin cate putin in ultimii ani in majoritatea tarilor din lume, reiese dintr-un raport recent realizat de Forumul Economic Mondial.

In topul egalitatii dintre sexe, care cuprinde 136 de tari, Romania este plasata pe pozitia 70, revenind la nivelul din 2008 si 2009, dupa ce in ultimii ani fusesera identificate imbunatatiri, scrie hotnews.ro.

Romania este trasa in jos de decalajul dintre barbati si femei care apare in politica, unde putine femei se regasesc in pozitii de decizie la nivel inalt. Astfel, Romania se afla pe locul 55 in topul participarii si oportunitatii economice, pe locul 50 in topul realizarilor in domeniul educatiei, pe locul 34 in topul sanatatii si al sperantei de viata si pe locul 91 in topul accesului in politica.

Islanda, Finlanda si Norvegia se afla pe primele locuri in topul egalitatii dintre sexe, realizat avand in vedere patru aspecte: participarea in politica, egalitatea economica, accesul al educatie si sanatate.

Orientul Mijlociu si din Africa de Nord sunt singurele doua regiuni care nu au facut niciun fel de progres in ultimul an, Yemenul fiind plasat pe ultima pozitie a topului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.