Masina ministrului Culturii, Daniel Barbu, a fost blocata joi seara de protestatari in centrul Capitalei, geamurile si luneta automobilului fiind sparte.

Ministrul Daniel Barbu a participat, joi seara, la evenimentul "Cafeneaua critica", de la ora 19.00, in Club A. Cateva zeci de manifestanti aflati in local au intrerupt dezbaterea, au desfasurat pancarte, au aruncat cu bancnote false in demnitar si l-au huiduit, intrebandu-l "Cati bani ti-ai luat?" .

Protestatarii i-au cerut demisia si au scandat minute in sir "rusine, rusine sa va fie!"

Dezbaterea nu a mai fost reluata, ministrul hotarandu-se sa plece. Afara, protestatarii au blocat drumul autoturismului in care se afla demnitarul. De asemenea ei au spart luneta masinii, ministrul reusind sa plece datorita interventiei fortelor de ordine.

Potrivit unuia dintre protestatari, Vlad Ioachimescu, manifestantii i-au pus in parbriz ministrului bancnote imprimate cu figura sa si un steag cu "Salvati Rosia Montana".

Dezbaterea nu a mai fost reluata, ministrul hotarandu-se sa plece. Afara, protestatarii au blocat drumul autoturismului in care se afla demnitarul si au lipit pe masina bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta masinii, ministrul reusind sa plece datorita interventiei fortelor de ordine - politisti si jandarmi, sositi de urgenta la fata locului.

Politia Capitalei s-a autosesizat in acest caz, cu privire la infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri, urmand ca protestatarii care s-au manifestat agresiv sa fie identificati cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zona, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.