Franta a primit 4,4 miliarde de euro pentru programele destinate romilor si pentru incluziune sociala, in timp ce Romaniei i-au fost alocate doar 500 de milioane de euro, in exercitiul bugetar 2007-2013, a declarat Titus Corlatean.

Corlatean a reactionat astfel fata de politicienii francezi care arata cu degetul Romania pentru banii europeni primiti cu care ar trebui sa finanteze programe de incluziune sociale, scrie stirileprotv.ro.

"Este o eroare grava. In exercitiul bugetar european 2007-2013, Franta a beneficiat de o alocare de 4,4 miliarde de euro, in timp ce Romania nu a primit decat 500 milioane de euro. Noi am folosit acest buget, caree nu este alocat doar pentru romi, pentru incluziune sociala, dar exista o mare diferenta intre alocarile bugetare europene", a declarat seful diplomatiei, adaugand ca expulzarea unor cetateni europeni "nu constituie o solutie".

Totodata, ministrul de Externe a evocat cooperarea buna la nivel politienesc si juridic dintre cele doua tari si a transmis disponibilitatea Bucurestiului de a suplimenta numarul de politisti in capitala franceza.

"Suntem dispusi sa trimitem un numar suplimentar de politisti la Paris pentru a combate infractionalitatea", a spus Corlatean, subliniind ca infractorii reprezinta doar o minoritate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.