In judetele cu cod portocaliu va ploua cu 5-6 l/mp la fiecare ora, cumulat se va depasi 80 l/mp, anunta ANM.

Cantitatile de precipitatii vor cumula 60-70 l/mp in judetele avertizate cu cod galben, iar in cele avertizate si cu cod portocaliu vor depasi cumulat 80 l/ mp, intensitatea precipitatiilor urmand sa fie de 5-6 l/ mp/ora noaptea si in dupa amiaza zilei de marti, a anuntat directorul ANM, Ion Sandu.

"Judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, inclusiv Bucurestiul, cantitatile de precipitatii precizate in avertizarea cod portocaliu vor fi mai impoirtante in aceasta noapte. Daca in judetele cu cod galben, intensitatea sau rata precipitatiilor este undeva 1-2 l/ mp, in aceasta noapte pentru judetele cod portocaliu mentionate ne asteptam la 5-6 litri/ mp intensitatea pe ora, cumulat pana maine dimineata pe total codul portocaliu se va duce undeva la 60-80 l/ mp. Maine dupa amiaza, aceasta intensitate mai mare se va deplasa pe judetele Ialomita, Braila, Tulcea, Constanta", a spus, luni, Sandu la comandamentul de urgenta convocat la Guvern.

A inceput potopul: Comandament pentru SITUATII DE UGENTA, la Guvern

Sandu a adaugat ca precipitatiile vor cumula in judetele cu cod galben 60-70 l/ mp si izolat mai mult, iar in judetele cu cod galben si apoi portocaliu vor depasi 80 l/ mp.

Directorul ANM a subliniat ca nu exista o probabilitate mare de a prelungi aceste avertizari si ca mai degraba in cursul zilei de marti este posibila scoaterea de sub cod galben a judetelor din sud-vest, Timis, Mehedinti sau Caras, decizie care va fi analizata marti dimineata.

Capitala si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea si Constanta se vor afla, in intervalul luni, ora 21.00 - miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind asteptate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat, potrivit unei avertizari emise de ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.