Membrii comandamentului pentru situatii de urgenta s-au reunit la Palatul Victoria, avand in vedere avertizarile emise de Administratia Nationala de Meteorologie.

"Inteleg ca avem cod galben in Banat, Oltenia si sudul Moldovei. Valorile temperaturilor vor fi mult mai scazute decat media anuala. As vrea sa va rog pe toti sa va concentrati eforturile in perioada urmatoare pentru a fi pregatiti, sa functioneze acest aparat al statului cat mai eficient posibil, a declarat premierul Victor Ponta, la intalnirea comandamentului de urgenta.

Ministrul Radu Stroe a declarat ca in noaptea de 29 spre 30 septembrie nu au avut loc evenimente deosebite.

"Nu au fost semnalate evenimente deosebite pentru ce a fost azi-noapte si azi-dimineata. Am avut un singur drum blocat, care acum e deblocat", a informat ministrul de Internet, citat de sitirileprotv.ro.

Ministrul delegat pentru Ape si Paduri, Lucia Varga, a declarat ca "putem avea probleme prin cumularea cantitatilor de precipitatii in Bucuresti, Constanta, Tulcea, Teleorman si Calarasi. Avem asigurata capacitatea de preluare in baraje si Apele Romane au intensificat monitorizarea".

ANM subliniaza cat de MULT va ploua: 80 de litri pe metru patrat

Dincolo de avertizarea meteorologica, hidrologii au avertizat ca mai multe rauri din sud-vestul tarii se afla luni, in intervalul 3.00 - 18.00, sub cod galben de inundatii, bazinele hidrografice vizate fiind Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna si Jiu.

In Bucuresti, Sorin Oprescu a cerut tuturor responsabililor din cadrul municipalitatii sa ia masurile necesare pentru a preveni problemele ce le-ar putea cauza ploile anuntate de meteorologi printr-o avertizare de tip cod portocaliu.

Astfel, intr-o sedinta operativa convocata duminica la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, Oprescu a solicitat operatorilor din toate sectoarele sa intensifice programul de curatenie stradala si sa degajeze rigolele si gurile de scurgere de deseurile necontrolate (frunze, crengi etc.), iar echipelor ApaNova, sa fie pregatite pentru interventie prompta si sa verifice zonele inundabile, pentru a degaja, daca este necesar, acumularile de apa, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de municipalitate.

"De asemenea, echipele ApaNova vor monitoriza permanent nivelul apei in colectorul casetat, iar in cazul in care volumul de precipitatii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legatura al Casetei cu raul Dambovita, pentru a permite tranzitarea unui debit cat mai mare de apa",
a mai precizat sursa citata.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 2 - 30 octombrie 2023. În ce regiuni se așteaptă...
Prognoza meteo ANM 2 - 30...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.