Dan Voiculescu a fost condamnat de instanta la cinci de inchisoare in dosarul ICA pentru coruptie si trafic de influenta.

De asemenea, directorul general al institutului, doctorul Mencinicopschi, a primit 6 ani de inchisoare cu executare in acelasi dosar. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

Tot la sase ani de inchisoare cu executare au fost condamnati si fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa si Catalin Sandu Jean.

Gheorghe Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu, a declarat la Realitatea TV ca sentinta nu este definitiva si ca vor fi urmate toate caile de atac.

La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro, scrie MEDIAFAX.

Instanta Tribunalului Bucuresti a finalizat in 29 august dezbaterile in dosarul privind privatizarea ICA. La ultimul termen de judecata, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prezent la sedinta a aratat ca toate probele din dosar dovedesc acuzatiile aduse inculpatilor.

Procurorul a cerut instantei condamnarea lui Dan Voiculescu la o pedeapsa cu executare pentru spalare de bani, confiscarea sumelor de bani ce sunt prevazute in rechizitoriu in cazul acestuia, precum si restrangerea unor drepturi civile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.