Potrivit prognozelor serviciilor meteorologice din Rusia, iarna din acest an va aduce temperaturi anormal de scazute in Europa.

Prognoza, bazata pe calculul indicilor climatic, arata ca va exista proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa astfel rezultand geruri extreme. Activitatea solara va fisi ea in scadere in timpul acestei perioade.

Variabilitatea climei in Atlanticul de Nord, care se manifesta ptrin schimbarea temperaturii la suprafata marii, este un alt semn care arata ca vom avea o iarna cumplita.

Rusia nu va fi insa afectata de temperaturile anormal de scazute, sustin meteorologii rusi. In cele mai multe regiuni ale tarii, dupa cum mentioneaza serviciul Gismeteo, iarna viitoare, cu o probabilitate de 70%, se va incadra in temperaturile obisnuite. Exceptie ar putea face Orientul Extrem, unde temperaturile pot scadea sub valorile climatice. Din prognozele meteorologilor rusi rezulta ca cele mai afectate vor fi, ca si anul trecut, tarile europene, scrie capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.