Elevii romani au obtinut, la editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Astronomie, sapte medalii - doua de aur, doua de argint si trei de bronz -, acesta fiind cel mai bun palmares in istoria tuturor participarilor la competitie.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghis si Tudor Suciu, ambii elevi in clasa a XII-a la Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Draghis a fost laureat cu aur si la editia precedenta a competitiei.

Cele doua medalii de argint au fost obtinute de Malina Rosca, absolventa a clasei a VIII-a la Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" din Alba Iulia, si Andrei Catalin Raduc, elev in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de bronz ale Romaniei au intrat in posesia elevilor Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul National "Petru Rares" din Piatra-Neamt), respectiv Denis Turcu si Sebastian Trifa, ambii elevi in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Din echipa Romaniei a facut parte si Alexandru Calin (clasa a X-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti), scrie mediafax.

Cele sapte medalii obtinute au asigurat Romaniei locul III in ierarhia neoficiala pe natiuni, a mai precizat sursa citata.

Olimpiada Internationala de Astronomie, ajunsa la editia a 18-a, s-a desfasurat intre 6 si 14 septembrie in capitala Lituaniei, Vilnius.

Competitia a reunit peste 160 de concurenti din 20 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.