Amendamentul privind eutanasierea cainilor fara stapan a fost adoptat de Camera Deputatilor.

[UPDATE]

Camera Deputatilor a adoptat marti dupa-amiaza legea eutanasierii care prevede uciderea cainilor capturati dupa 14 zile de la capturare. 266 de deputati au votat pentru eutanasiere, 20 s-au abtinut si 23 au votat impotriva.



Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, dupa ce reprezentantii PDL, PSD si PNL si-au exprimat sustinerea fata de forma legii rezultata de la comisie, relateaza rtv.net.

Votul final asupra legii urmeaza sa fie dat la ora 12.30, Camera Deputatilor fiind forul decizional asupra acestui proiect.

Comisiile juridica si de administratie publica ale Camerei au intocmit luni seara raport comun pe acest proiect, care va intra in dezbaterea plenului, scrie hotnews.ro.

Raportul prevede prelungirea de la sapte la 14 zile lucratoare a termenului in care un caine din adapost poate fi revendicat sau adoptat.

Presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca, a explicat ca atat adoptia cat si revendicarea vor fi gratuite, iar dupa ce se consuma cele 14 zile, autoritatea locala poate decide eutanasierea cainilor sau prelungirea sederii in adapost cu conditia sa aiba resurse financiare pentru intretinerea padocurilor.

Presedintele Comisiei juridice a mai spus ca reteritorializarea cainilor va fi exclusa conform noii legi. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, declara anterior ca proiectul de lege privind cainii fara stapan va primi marti votul final si va fi trimis la promulgare.

''Cele doua comisii vor face un raport, maine (n.r.- marti) il vom pune in plen, la ora 10,00, la ora 12,30 este votul final si il vom trimite spre promulgare', a spus Zgonea, dupa sedinta de luni a Biroului Permanent.

Intre timp, in Bucuresti, consilierii generali au trecut "pe sest" o hotarare care prevede ca maidanezii poti fi eutanasiati. Mai mult decat atat, aceasta hotarare a fost adoptata exact in aceeasi sedinta in care s-a aprobat referendumul prin care bucurestenii sunt chemati sa-si dea cu parerea daca maidanezii Capitalei trebuie ucisi sau nu.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Conform unor consilieri municipali, decizia a fost luata la o jumatate de ora dupa aprobarea referendumului. In aceste conditii, aceasta noua hotarare aprobata in 6 septembrie face, teoretic, ca referendumul sa devina inutil.

Referendumul care va costa 6 milioane de lei este doar consultativ, avand nevoie de o noua hotarare in acest sens, in timp ce aceasta hotarare din 6 septembrie este deja aprobata.

Cu alte cuvinte, cainii prinsi deja din 6 septembrie 2013, care nu vor fi revendicati sau adoptati, vor putea fi eutanasiati, relateaza stirileprotv.ro.

Hotararea 236 din 6 septembrie 2009:

"Art.1 Cainii fara stapan vor fi cazati in adaposturile Autoriutatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor o perioada de sapte zile.

Art. 2 Dupa expirarea termenului prevazut la articolul 1, cainii care nu au fost revendicati sau adoptati, vor fi eutanasiati, conform legislatiei in vigoare."

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.