George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Stiinte Geologice, Universitatea "J.W. Goethe", din Frankfurt, Germania, sustine ca Romania va fi lovita in 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 pana in 7,1 grade pe scara Richter.

George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Stiinte Geologice, Universitatea "J.W. Goethe", din Frankfurt, Germania, sustine ca Romania va fi lovita in 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 pana in 7,1 grade pe scara Richter, scrie realitatea.net.

"Initial, pe baza celor trei legi descoperite de mine, in urma cercetarii a peste 1.100 de cutremure, am prognozat ca seismul puternic din Vrancea va avea loc in 2012 sau in 2013. Cercetari recente, alte trei cutremure stabilite de seismologii rusi, m-au determinat sa modific data predictiei pentru 2013", a spus profesorul.

In algoritmul de prezicere a cutremurelor, savantul roman s-a bazat pe ideea ca fenomenele naturale se produc cu o anumita periodicitate, de exemplu in zona Vrancei se produc trei cutremure mari in fiecare secol.

”Cele trei perioade sunt in primii zece ani. Intre ’30-’40 si intre anii ’70-’90. In aceasta ultima categorie s-a incadrat cutremurul din 1977", a declarat specialistul.

Savantul tecucean mai spune ca exista si o periodicitate in ceea ce priveste magnitudinea seismelor, citeaza bucharestherald.ro.

„Sunt cutremure puternice, cu magnitudine intre 6,7 si 7,1 pe scara Richter, asa cum va fi cel care va lovi anul acesta. Cele foarte puternice, cu magnitudine intre 7.1-7,75) 8 grade pe scara Richter este magnitudinea maxima la care ajung cutremurele in tara noastra) se produc din 300 in 300 de ani, conform cercetarilor mele”
mai spune Purcaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.