Potrivit unor inregistrari din sedinta de vineri a conducerii PNL care au ajuns in presa, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, l-a atacat extrem de dur pe premierul Victor Ponta, scrie romanialibera.ro.

Mai exact, Nicolaescu a spus ca, de fapt, cel care blocheaza reforma din Sanatate este nimeni altul decat premierul Victor Ponta. O alta acuzatie grava la adresa lui Ponta este ca a redus cu 18% bugetul Ministerului Sanatatii pe anul 2013.

Seful de la Sanatate a facut aceste declaratii in fata colegilor de partid, carora le-a explicat ca nu are de unde sa le dea bani deocamdata cand reforma initiata de el este blocata de Ponta. In acest context, Nicolaescu a cerut sprijin pentru presiuni mai puternice asupra premierului.

"Vom incerca saptamana viitoare, am vorbit deja cu domnul Daniel Chitoiu, vom incerca sa introducem la USL un calendar strict pe modul in care vrem sa se aplice reforma in sanatate, pentru ca astazi, si o spun deschis, domnul presedinte Antonescu stie, de circa doua luni reforma e blocata de Victor Ponta. Trebuie sa o deblocam (...) Din pacate, si trebuie sa spun asta aici, intre noi, bugetul Sanatatii pe 2013 este mai mic cu 18% fata de 2012 si nu sunt bani de investitii. Daca vom primi la rectificare vom discuta incotro sa dirijam putinii bani pe care ii vom obtine la rectificarea bugetara", i s-a plans Nicolaescu presedintelui PNL, Crin Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.