Vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit vineri seala la Bistrita despre planurile de reorganizare administrativa a Romaniei.

Dragnea a declarat, vineri seara, la Bistrita, ca va prezenta "cateva harti ale dezvoltarii in Romania" din care rezulta ca tara are "unul dintre cele mai dezechilibrate sisteme de dezvoltare din Europa", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o situatie ingrozitoare: zone care sunt dezvoltate, zone care sunt foarte sarace. Este unul dintre cele mai dezechilibrate sisteme de dezvoltare din Europa, daca nu cel mai. O tara este stabila, o tara poate reprezenta speranta pentru locuitorii ei daca nivelul de dezvoltare este destul de echilibrat intre diverse zone, intre diverse regiuni, intre rural si urban. La noi nu este asa. Acesta este rezultatul actualului sistem", a spus Liviu Dragnea.

"Viitoarea harta a regiunilor va fi prezentata la vara. Mi-e greu sa spun acum cand. Poate in luna iunie, poate in iulie. Ca si propunere vom pune pe masa Guvernului un proiect bine structurat, bine fundamentat, bine argumentat. Regiunea trebuie sa fie infiintata pentru a genera o dezvoltare echilibrata in aceasta tara si hartile la care faceam eu referire arata rezultatul acestor 23 de ani de dezvoltare neechilibrata, de fapt, nedezvoltare. Acolo o sa se vada ce diferenta este intre judete si cat de zdrentuita este tara aceasta din punctul de vedere al dezvoltarii si este clar ca, daca o mai intarziem foarte mult, s-ar putea sa fie prea tarziu", a spus Dragnea.

El a adaugat ca oamenii trebuie sa primeasca din partea sistemului public servicii de calitate.

Liviu Dragnea a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, daca in contextul regionalizarii nu se are in vedere si posibila desfiintare a unor comune cu populatie mica.

"In primul rand, daca noi incercam acum sa construim acest proiect de regionalizare si sa infiintam structuri administrative si sa le infiintam pana la sfarsitul anului, sa facem si structuri de conducere si sa avem un an, doi, trei de tranzitie, daca noi in acest an incepem sa desfiintam comune, dam foc la tara", a raspuns Dragnea.

El l-a indemnat pe jurnalistul care i-a adresat intrebarea sa mearga la tara si sa intrebe oamenii daca vor sa li se desfiinteze comuna.

"Raspunsul o sa fie «nu». Nu poti sa faci in niste laboratoare niste proiecte ca asa iti vine, fara sa te intrebi daca oamenii isi doresc asa ceva. Sentimentul de apartenenta la comunitate este unul dintre cele mai importante sentimente ale unui om. Cel mai mult isi iubeste comuna. (...) Omul cel mai mult isi iubeste comuna, dupa care isi iubeste judetul, dupa care isi iubeste tara", a spus Liviu Dragnea.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.