Aproximativ 5.000 de persoane au participat, duminica seara, la mitingul organizat in Targu Mures de CNS, pentru autonomie, purtand steaguri si fanioane secuiesti, precum si pancarte cu mesaje pro-autonomie, scrie MEDIAFAX.

Cei aproximativ 5.000 de manifestanti care au participat la mitingul pentru autonomie au parcurs pe jos distanta dintre Monumentul Secuilor Martiri si Prefectura Mures, cantand si scandand "autonomie!".

Participantii la miting au adoptat o petitie in care cer autonomia Tinutului Secuiesc si incetarea "luptei impotriva simbolurilor secuilor". Ei cer in petitie ca Tinutul Secuiesc sa devina regiune administrativa de sine statatoare si garantarea prin lege a autonomiei teritoriale. Totodata, ei protesteaza fata de o reorganizare administrativa care "lezeaza interesele secuilor". Participantii la mitingul pentru autonomie au cerut Guvernului sa inceapa tratativele legate de aceste revendicari cu reprezentantii secuilor.

Pe drum, ei s-au intersectat cu un grup format din circa 20 de persoane care aveau un tricolor, insa nu au existat schimburi de replici, astfel ca nu s-au inregistrat incidente.

Ajunsi la Prefectura, reprezentantii manifestantilor au predat petitia adoptata unui angajat al institutiei, iar liderul Consiliului National Secuiesc, Izsak Balazs, a vrut sa-i lase acestuia si un steag secuiesc. Reprezentantul Prefecturii Mures insa a primit doar petitia, refuzand steagul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.