Un muncitor disponibilizat de curand de la combinatul metalurgic Mechel Campia Turzii s-a sinucis.

Barbatul lucra de 13 ani la combinatul Mechel din Campia Turzii, combinat care pana acum a sustinut practic viata intregului oras, relateaza stirileprotv.ro.

Din iunie 2012 si pana acum au fost disponibilizate insa peste 1.700 de persoane, iar in 11 februarie i-a venit randul si muncitorului de 58 de ani. Miercuri urma sa mearga la fabrica si sa semneze actele de trimitere in somaj.

Muncitorii de la Mechel sunt suparati nu doar pentru ca si-au pierdut locurile de munca, ci si pentru ca nu au primit inca salariile compensatorii, in medie 3.000 – 4.000 de lei de angajat. Multi au rate la banci si familii de intretinut si nu se mira ca barbatul de 58 de ani, aflat in aceeasi situatie, a cedat psihic.

Premierul Ponta a solicitat ministrului pentru Dialog Social, Doina Pana, sa analizeze posibilitatea schimbarii legislatiei, astfel incat firmele care nu respecta obligatiile fata de angajatii disponibilizati sa poata fi sanctionate si sa se evite cazuri precum sinuciderea angajatului de la Mechel.

Primul-ministru si-a exprimat compasiunea pentru angajatul de la Mechel, afirmand ca este socant ceea ce s-a intamplat la Campia Turzii, si a solicitat o analiza a legislatiei privind respectarea contractelor colective de munca.

"Chiar daca vorbim de o companie privata, inteleg disperarea multora dintre cei de acolo. Am incercat in orele de dinainte, si o sa o rog pe doamna ministru Pana si, sigur, cu Ministerul Justitiei, sa vedem daca putem aduce o modificare legislativa, chiar si in cazul companiilor suta la suta private, care nu isi respecta obligatiile prevazute in contractele colective de munca fata de angajati, daca putem sa aducem anumite sanctiuni", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Deputatul PDL, Elena Udrea si-a exprimat regretul fata de caz spunand ca acesta este un caz tragic si nedorit de nimeni.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

"Ceea ce s-a intamplat la Campia Turzii este un caz tragic si nedorit de nimeni. Sunt alaturi de familia indurerata si sper sa reuseasca sa treaca peste aceasta incercare foarte grea. Imi doresc din tot sufletul ca asemenea situatii sa nu se mai repete niciodata", a spus deputatul PDL.

Elena Udrea a mai afirmat ca situatia creata este rezultatul ipocriziei USL, ce a promis ca vor crea locuri de munca, dar, afirma deputatul PDL, "au mintit cu nerusinare", scrie evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.