Ministerul Agriculturii arata, vineri, ca nu exista nicio alerta a Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje de la nivel european care sa implice Romania in cazul laptelui din Serbia contaminat cu aflatoxina.

"In anul 2012 au fost analizate 81 de probe din lapte si produse lactate pentru acest tip de determinari, toate cu rezultate conforme", a precizat vineri Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), intr-un comunicat de presa.

Totodata, MADR a aratat ca ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, nu a vorbit niciodata cu omologul sau din Serbia, Goran Knezevic.

"Ministrul Daniel Constantin nu a vorbit niciodata cu omologul sau din Serbia. Nu a existat niciodata o discutie intre cei doi oficiali", a precizat Biroul de presa al MADR.

Guvernul sarb a dispus joi retagerea de la vanzare a unor cantitati de lapte suspectat de contaminare cu aflatoxina, o micotoxina cancerogena, in timp ce presa acuza autoritatile ca au intarziat sa adopte aceasta masura, desi stiau despre aceasta contaminare de mai multe zile, potrivit MEDIAFAX.

"Autoritatea veterinara a ordonat retragerea de la vanzare a tuturor marcilor de lapte la care au fost constatate niveluri ridicate de aflatoxina", a anuntat Ministerul sarb al Agriculturii intr-un comunicat.

Ministerul nu a oferit nume de marci de lapte si nici cantitatile vizate de aceasta masura.

Autoritatile au dispus ca toti producatorii de lapte sa efectueze zilnic analize de laborator, cu scopul de a detecta prezenta aflatoxinei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.