Guvernul a aprobat, miercuri, OUG privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului si administrarea Societatii Publice de Televiziune in domeniul public al Municipiului Bucuresti pentru realizarea Spitalului Metropolitan din Capitala, a anuntat Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

"Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafata de peste 47.000 de metri patrati, este situat in soseaua Pipera din sectorul 2 si trece din domeniul public al statului si administrarea Societatii Romane de Televiziune in domeniul public al Municipiului Bucuresti, iar termenul de realizare a investitiei este de maximum 20 de ani", a spus Nelu Barbu, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca a spus corect "termenul de 20 de ani", Nelu Barbu a raspuns ca "asa am inteles din actul normativ".

In debutul sedintei de Guvern, premierul Viorica Dancila a anuntat ca Executivul va adopta un act normativ pentru acordarea terenului pe care se va construi Spitalul Metropolitan din Bucuresti.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in luna februarie folosirea terenului bazei RATB din Soseaua Pipera nr. 55, sector 2, pentru construirea Spitalului Metropolitan.

Consilierii PNL si USR au respins proiectul motivand ca nu este suficient fundamentat si au cerut mai multe detalii primarului general.

"Amplasarea ipoteticului spital metropolitan despre care nu se stie nimic, pentru ca nu exista NIMIC, in afara de declaratii date pe gura de catre Firea, la marginea Bucurestiului, pe hotarul cu Voluntariul, nu mi se pare suficient fundamentata! Am cerut un studiu de tranzit+trafic sa ne asiguram ca nu aruncam banii aiurea. Am cerut si mai multe info de baza: tipul spitalului (urgenta/multifunctional etc.) si nr. de paturi pe care-l au in minte. (...) Pana nu vedem proiectul, studiul de trafic, nu votam. Clar? Deci suntem de acord cu un spital metropolitan/regional, dar pe baza de evidente, nu pe ce se viseaza in Voluntari noaptea! Puneti-va armatele de functionari la treaba", a postat Ciprian Ciucu, consilier PNL, la inceputul anului, pe pagina de Facebook.

Citeste si:
Deschiderea metroului din Drumul Taberei amânată din nou. Care este...
Deschiderea metroului din...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.