Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spune ca raportul Inspectiei Judiciare privind cercetarea disciplinara a Laurei Codruta Kovesi, publicat in sustinerea celui de revocare, este finalizat si nu are caracter confidential.

In context, el precizeaza ca s-a consultat cu specialisti in pastrarea datelor clasificate din minister inainte de a face public documentul.

"In primul rand, intr-o conferinta de presa cineva a folosit parti din continutul si concluziile respectivului raport. In al doilea rand, raportul este publicat, este public deja pe o revista electronica de profil juridic. In al treilea rand, articolul 48 din legea 317/2004 privind functionarea Consiliului Superior al Magistraturii ii confera raportului caracter confidential si nu secret, atata timp cat este in lucru la Inspectia Judiciara, atata timp cat nu s-a pus rezolutia si raportul nu este inca trimis la CSM. Raportul despre care vorbiti este finalizat, are rezolutie, trimis la Inspectia Judiciara. Prin urmare, nu intra nici sub caracterul confidential, daramite sub cel de secret sau secret de serviciu. In al patrulea rand, inainte de a-l face public am consultat specialistii in pastrarea datelor clasificate din MJ, spunandu-mi-se ca nu este nicio problema", a explicat Tudorel Toader, sambata, la Antena 3.

Ministerul Justitiei a publicat, vineri, pe pagina de internet a institutiei, raportul privind activitatea manageriala de la Directia Nationala Anticoruptie.

Pe langa raport, Ministerul Justitiei a publicat si 11 anexe care contin rapoarte ale Inspectiei Judiciare, decizii ale Curtii Constitutionale, un aviz si un raport al Comisiei de la Venetia, comunicate de la Inspectia Judiciara, un raport de activitate pe anul 2006 al Ministerului Public si Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, scrie Agerpres.

Raportul privind activitatea manageriala de la DNA are 36 de pagini si contine declaratia facuta joi seara de ministrul Tudorel Toader.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.