Gratiela Draghici, presedinta Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse, a explicat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de ce a folosit, in mod gresit cuvantul "motostivuitor" intr-un interviu.

"Legea este foarte clara. Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii mai masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru ca sunt, dar sunt putine. De ce un barbat nu poate fi om de serviciu?”, a afirmat Gratiela Draghici, intr-un interviu acordat vineri pentru Stirileprotv.

Sambata, ea si-a motivat confuzia de termeni precizand ca a facut-o „sub avalansa de intrebari si sub presiunea timpului.”

Este motivul pentru care la un moment dat am facut acea afirmatie gresita si orice om de buna credinta intelege contextul”, a spus Gratiela Draghici, pe Facebook.

Gratiela Draghici a fost numita in functie in mai 2017, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu. Ea este medic primar obstetrica - ginecologie si a lucrat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.