Niculae Badalau, presedintele executiv al PSD, sustine ca magistratii nu au dreptul, prin lege, sa protesteze.

"Magistratii nu au dreptul sa protesteze. Prin lege nu au voie sa protesteze. Este o lege care nu este inca finalizata. Atunci pentru ce protesteaza? Amendamentele sunt niste proiectele mai mici care sunt sau nu aprobate. Inclusiv colegii mei de la Camera Deputatilor au depus amendamente care au fost respinse. Posibilitatea asta exista si la Senat. Sa manifestam preventiv nu mi se pare normal", a spus Niculae Badalau, citat de digi24.ro.

Zeci de magistrati au iesit in fata instantelor din Cluj si Constanta in semn de protest fata de modificarea netransparenta a legislor justitiei. Judecatorii si procurorii din Cluj au iesit in fata Curtii de Apel, protestand in tacere. Alti 50 de judecatori si procurori au protestat timp de jumatate de ora in fata Judecatoriei Constanta.

Chestionat ce anume le transmite persoanelor care protesteaza saptamanal, Badalau a raspuns: "Sa citeasca proiectele de lege si sa discute pe niste proiecte si sa vada ca pana la final, cu siguranta, vor fi niste legi foarte bune pentru societatea romaneasca. Cred ca sunt si influentati si am urmarit si cateva declaratii ale dansilor care nu au nicio legatura cu ceea ce se intampla in substanta legii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.